Transzcendentális Meditáció tanfolyam

Olgyay Ádám - Transzcendentális Meditáció

Szeretnéd megtudni, hogy mi vár Rád, ha részt veszel a Transzcendentális Meditáció tanfolyamon? Ebben a bejegyzésben bemutatom azt a folyamatot, ami az érdeklődéstől az elsajátításon keresztül a rendszeres gyakorlás kialakításáig tart. Ismerkedj meg a Transzcendentális Meditáció egyedülálló technikájával, és térképezd fel, hogy mire számíthatsz, ha eljössz hozzám megtanulni a TM-et.

1. LÉPÉS: ÉRDEKLŐDÖM A TRANSZCENDENTÁLIS MEDITÁCIÓ IRÁNT

A legtöbben először is elolvasnak néhány cikket, megnéznek néhány videót a TM-ről, és átbogarásszák a honlapomat is, mielőtt felveszik velem a kapcsolatot. Én ennek nagyon örülök, mert a saját kutatás mindig gyümölcsöző bármilyen témában, a Transzcendentális Meditációról pedig már nagyon sok minden elérhető a világhálón magyar és angol nyelven is. Emailben vagy telefonon szoktam a legtöbb megkeresést kapni (amelyre 24 órán belül válaszolok), és ezt követően általában egy 10-15 perces telefonbeszélgetés során átbeszélünk minden olyan kérdést, amely még tisztázatlan maradt az érdeklődő számára.

2. LÉPÉS: SZERETNÉM MEGTANULNI A TRANSZCENDENTÁLIS MEDITÁCIÓT

Ha megbeszéltünk mindent, időpontot egyeztetünk személyes találkozóra, ugyanis az első alkalom mindenki számára személyes és egyéni alkalmat jelent. Ennek keretében adom át a technikát, amit a résztvevő rögtön ki is próbál (már meditál is!), majd megbeszéljük az első tapasztalatokat. Nálunk a gyakorlat az első, és ezt követi az elmélet! Tehát egyeztetjük az első egyéni időpontot, majd e-mailben elküldök minden szükséges információt a tanfolyam további lépéseiről: Mikor kell jönni, hová kell jönni, hogyan kell készülni, hogyan lehet fizetni, hogyan néz ki a tanfolyam további menete időpontok tekintetében, stb.

3. LÉPÉS: RÉSZT VESZEK A TANFOLYAMON

A tanfolyam első egyéni alkalma során mindenki elsajátítja a Transzcendentális Meditáció technikáját, mindenki megszerzi az első pozitív élményét a meditációval kapcsolatban: „Hiszen ez nekem is működik! Hihetetlen, hogy milyen könnyedén tudok meditálni a TM-mel!” Innentől kezdve pedig mindenki naponta kétszer 20 percet meditál otthon reggel és este, és a tanfolyamon a saját tapasztalatok fényében fejtjük ki azt az elméleti tudást, amely megerősítést ad a gyakorló számára, hogy helyesen végzi a meditációt. Átbeszéljük a praktikus dolgokat, hogy mikor ideális meditálni, mikor kevésbé az, mi van, ha megzavarnak közben, mikor lehet többet meditálni, stb.

A tanfolyam résztvevői hallják egymás tapasztalatait, reflektálhatnak egymásra, és ebből is sokat meríthetnek, tanulhatnak, és észre vehetik, hogy a Transzcendentális Meditáció mindenkinél hasonlóképpen működik, és mindenkinél megjelenik valamilyen pozitív eredmény is, amelyről beszámolhat már az első néhány napban.

Például: „Sokkal nyugodtabbnak érzem magam napközben!”; „Végre igazán ki tudok kapcsolni, és el tudom engedni a feszítő gondolatokat, stresszeket!”; „Energikusabbnak érzem magam, tisztább, nyugodtabb az elmém!”; „Sokkal jobban alszom éjszaka, már nem ébredek fel, és nem forgolódom álmatlanul órákon keresztül.” stb. A tanfolyam 4*90 percből áll egymást követő napokon, és ennek a folyamatnak a végére mindenki tökéletesen tudja és érti, hogy mi történik a meditációjában.

4. LÉPÉS: RÉSZT VESZEK AZ UTÁNKÖVETŐ PROGRAMBAN

A tanfolyam részét képezi az utánkövető program első alkalma, amely egy ötödik 90 perces találkozó ugyanazzal a csapattal, akik együtt vettek részt a tanfolyamon. Ezt körülbelül a 4. alkalom után egy héttel szoktuk megtartani, így mindenki még több tapasztalatot szerez az otthoni meditációról, és ezeket a tapasztalatokat megbeszéljük, a felmerülő kérdésekre pedig örömmel válaszolok. Aki rendszeres TM gyakorlóvá válik rögtön az elejétől kezdve, már itt jelentős változásokat érezhet az élete különböző területein, és egymás sikereit mindenkinek rendkívül inspiráló meghallgatni. Ezután az alkalom után pedig bárki bekapcsolódhat rendszeres közös meditációs programjainkba, melyeket minden hónapban, az utánkövető program részeként szoktam tartani.

5. LÉPÉS: HOSSZÚTÁVÚ RENSZERES MEDITÁLÓ VAGYOK

A Transzcendentális Meditáció az idő előrehaladtával egyre több jótékony hatást fejt ki a rendszeres gyakorló számára, hiszen a rendszeres gyakorlás hatására egyre több mélyen gyökerező stressztől szabadulhatunk meg, és egyre optimálisabbá tehetjük agyműködésünket, illetve az egész fiziológiánk működését, ez pedig rengeteg előnnyel jár. Több energiát érzünk, gyorsabban hozunk döntéseket, jobb döntéseket hozunk, barátságosabbá, rugalmasabbá válunk, egyre jobban érezzük magunkat a bőrünkben, és könnyebben elérjük céljainkat, beteljesítjük vágyainkat. Mindez pedig csak naponta kétszer 20 percet igényel tőlünk, ami ráadásul szintén nem erőfeszítés, és nem megterhelő, hiszen a gyakorlás személyes tapasztalata a belső csend, nyugalom, boldogság és könnyedség érzése.

Ha szeretnél a fent leírt lépéseken végig menni, vedd fel velem a kapcsolatot! Ha kérdésed van, javaslom, hogy beszéljünk, az első beszélgetés INGYENES, és nem jár elköteleződéssel. Ha pedig IGEN-t mondasz a Transzcendentális Meditáció tanfolyamra, megtapasztalhatod mindazt, amit a fentiekben leírtam: megtanulhatsz egy olyan meditációs technikát, amelyet könnyű elsajátítani, könnyű gyakorolni, beilleszthető a napi rutinba, és gyorsan eredményeket hoz!

Várom a jelentkezésedet!

A Transzcendentális Meditációt könnyű megtanulni, könnyű gyakorolni, és azonnal érezheted pozitív hatásait.

Hasonló cikkek

Hogyan meditáljunk eredményesen?

Hogyan meditáljunk eredményesen?

A meditáció fogalma és gyakorlata manapság széles körben elterjedt, mindenki találkozott már vele valamilyen formában. Legalább egy ismerősünktől biztos hallottuk már, hogy kipróbálta a meditációt, de gyanítom, hogy a kedves olvasó is részt vett már legalább egy...

bővebben
5 dolog, amiben segít a meditáció

5 dolog, amiben segít a meditáció

A meditáció manapság széles körben elterjedt gyakorlat, és jótékony hatásait az élet számos területén kimutatták már. Fontos azonban tudnunk, hogy a különféle meditációs technikák más-más hatásokat idézhetnek elő, és lehetnek valóban eredményesek az életünk jobbá...

bővebben
Biohacking, vagyis a napi rutin fontossága

Biohacking, vagyis a napi rutin fontossága

Biztosan hallottad már a biohacking kifejezést. A biológiánk “meghekkelése” azt jelenti, hogy megpróbáljuk optimalizálni annak működését tudományos, következetes módszerekkel. Én azt gondolom, hogy rengeteget tehetünk magunkért azáltal, hogy megismerjük biológiai...

bővebben

Kapcsolat

Telefon

+36 20 501 7726

Email

olgyay.adam@tm.org